Ιούλιος 2009

Τα πινέλα του Μακιγιάζ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουμε για το σωστό μακιγιάζ είναι τα διάφορα πινέλα και πως χρησιμοποιούνται. Ακολουθεί μια αναλυτική λίστα που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίζετε τα πινέλα και μερικά tip για την καλύτερη χρήση τους.

1. Πινέλο Βάσης : Χρησιμοποιείται για να απλώνουμε το makeup.

2. Πινέλο Concealer : Χρησιμοποιείται για να απλώνουμε ομοιόμορφα το concealer πριν ή μετά το makeup. Το concealer χρησιμοποιείται συνήθως στην περιοχή κάτω από τα μάτια για να καλύψει τους μαύρους κύκλους ή για να τα φωτίσει.

3. Πινέλα σκιών : Υπάρχουν 2 είδη. Το ένα είναι με σφουγγαράκι (3α) και το άλλο με τρίχα (3β). Τα πινέλα με σφουγγαράκι μας δίνουν συνήθως ένα πιο συμπαγές και έντονο αποτέλεσμα. Τα στρογγυλά και τα φαρδιά πινέλα χρησιμοποιούνται για να τοποθετηθεί σκιά σε ένα μεγάλος μέρος του ματιού ενώ τα μικρά μακρόστενα βοηθούν να βάψουμε την εξωτερική γωνία του ματιού ή να κάνουμε μια πιο λεπτή γραμμή κατά μήκος του ματιού.

Τα πινέλα με τρίχα συνήθως δίνουν ένα πιο ελαφρύ τόνο της σκιάς η οποία απλώνετε πιο απαλά πάνω στο μάτι. Με αυτά τα πινέλα γίνετε πιο εύκολα το blending (δέσιμο, ανακάτεμα) των σκιών. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη και σχήματα. Τα πιο μεγάλα χρησιμοποιούνται για να καλύψουμε μεγαλύτερη περιοχή του ματιού ενώ τα μικρότερα για τις λεπτομέρειες.

4. Λοξό πινέλο σκιάς : Ένα πολύ καλό εργαλείο. Βοηθάει να απλώνουμε την σκιά σε λεπτή γραμμή. Χρησιμοποιείται συνήθως στο περίγραμμα των ματιών ή για να σχηματίσουμε τα φρύδια μας.

5. Πινέλο για το κραγιόν : Τα χείλη μας είναι καλύτερο να τα βάφουμε με ένα πινέλο και όχι κατευθείαν με το κραγιόν. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε 2 πολύ σημαντικά πράγματα. Πρώτον μπορούμε να έχουμε διάφορους τόνους από το ίδιο κραγιόν ανάλογα με την ποσότητα που θα τοποθετήσουμε και δεύτερον μπορούμε να φτιάξουμε το περίγραμμα των χειλιών.

6. Smudge : Το πινέλο αυτό έχει στην άκρη του ένα σφουγγαράκι και χρησιμοποιείται για να απαλύνουμε την γραμμή του μολυβιού που τοποθετούμε στο περίγραμμα του ματιού. Αφού λοιπόν τοποθετήσουμε το μολύβι γύρω από το μάτι περνάμε από πάνω με αυτό το πινέλο απλώνοντας έτσι το χρώμα του μολυβιού κάνοντάς το πιο απαλό. Έτσι το μολύβι ανακατευέται με τη σκιά πάνω στην οποία το έχουμε τοποθετήσει.

7. Πινέλο για πούδρα : Χρησιμοποιείται για να τοποθετήσουμε την πούδρα σε όλο το πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις. Προσέχουμε επίσης και με αυτό το πινέλο να φυσάμε την περισσευούμενη ποσότητα σκόνης. Πολλές φορές το χρησιμοποιούμε και για το ρουζ όταν θέλουμε να το βάλουμε σε όλο το πρόσωπο όπως στην περίπτωση της εφαρμογής μιας terracotta. Για καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο πρέπει να επιλέγουμε ένα πινέλο με ημίσκληρες τρίχες και όχι μαλακές.

8. Πινέλο για ρουζ : Χρησιμοποιείται για να τοποθετούμε το ρουζ. Συνήθως είναι οβάλ (8β). Υπάρχουν όμως και λοξά πινέλα (8α) που μας βοηθούν να κάνουμε τα κοψίματα στο πρόσωπο (contouring όπως συνηθίζεται να λέγεται). Δεν ξεχνάμε πριν από την εφαρμογή να φυσάμε την περίσσεια σκόνης πάνω από το πινέλο. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε να έχουμε πιο έντονες περιοχές αλλά πετυχαίνουμε ένα ενιαίο αποτέλεσμα.

9. Πινέλο βεντάλια : Πριν ξεκινήσουμε να βάφουμε τα μάτια μας βάζουμε ένα παχύ στρώμα ουδέτερης πούδρας κάτω από τα μάτια. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε να λερώσουμε το δέρμα μας από την σκόνη που πέφτει από τις σκιές και να καταστρέψουμε την βάση μας. Αφού τελειώσουμε το βάψιμο των ματιών χρησιμοποιούμε το πινέλο βεντάλια για να απομακρύνουμε με απαλές κινήσεις την περισσευούμενη πούδρα.