Ιανουάριος 2012

Πως να επιλέξετε το Makeup που σας ταιριάζει

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στο μακιγιάζ είναι η επιλογή του κατάλληλου makeup. Για να επιλέξετε το μακιγιάζ που σας ταιριάζει και θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κάποιους παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί λοιπόν είναι :

-Τύπος Επιδερμίδας
Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα makeup που θα ταιριάζει στην επιδερμίδα σας ούτως ώστε και να στρώνει ωραία στο πρόσωπο σας και να το φροντίζει παράλληλα. Οι τύποι επιδερμίδας είναι οι εξής :

* Κανονική Επιδερμίδα
Η κανονική επιδερμίδα μπορεί να δεχτεί οποιοδήποτε είδος makeup χωρίς να παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
* Ξηρή επιδερμίδα
Πρέπει να επιλέξετε ένα makeup το οποίο να μην ξηραίνει περαιτέρω την επιδερμίδα γιατί έτσι θα σπάσει γρήγορα.
* Λιπαρή επιδερμίδα
Πρέπει να επιλέξετε ένα makeup το οποίο δεν θα σας επιβαρύνει με επιπλέον λιπαρότητα.
* Ευαίσθητη επιδερμίδα
Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται ένα makeup που δεν θα την ερεθίζει.

- Είδος MakeUp
Τα makeup διατίθενται σε διάφορες μορφές.

* Υγρή μορφή
Τα υγρά makeup είναι κατάλληλα περισσότερο για ξηρές και κανονικές επιδερμίδες. Δεν είναι ότι καλύτερο για τις λιπαρές επιδερμίδες αλλά παρόλαυτά αν χρησιμοποιούνται πρέπει να τοποθετείται πούδρα από πάνω για να αποροφά την υγρασία. Αντίθετα η πούδρα δεν είναι απαραίτητη για τις ξηρές επιδερμίδες. Η κάλυψη που προσφέρει ένα υγρό makeup εξαρτάται από την σύστασή του.
* Cream MakeUp
Είναι μια ενδιάμεση μορφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους επιδερμίδας προσέχοντας όμως και πάλι την χρήση της πούδρας στην λιπαρή επιδερμίδα και την αποφυγή της στην ξηρή. Συνήθως προσφέρει αρκετά καλή κάλυψη.
* Compact ή stick MakeUp
Συνιστάται κυρίως για λιπαρές επιδερμίδες. Παρέχει πολύ υψηλή κάλυψη.
* MakeUp σε σκόνη
Τα makeup σε σκόνη δεν παρέχουν συνήθως τόσο μεγάλη κάλυψη αλλά έχουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Καλό είναι να αποφεύγονται από ξηρές επιδερμίδες.

Πως να επιλέξετε την σωστή απόχρωση.

Η απόχρωση που θα έχει το makeup σας πρέπει να είναι κάποιο ενδιάμεσο χρώμα μεταξύ του προσώπου που συνήθως είναι πιο σκούρο γιατί είναι εκτεθειμένο στον ήλιο και του λαιμού που παραμένει πιο ανοιχτός αφού προστατεύεται από την σκιά του προσώπου. Για το λόγο αυτό ο ιδανικότερος τρόπος για να επιλέξετε την καταλληλότερη απόχρωση είναι στην άκρη του σαγονιού και πάντα στο φως της ημέρας. Επειδή όμως αυτό τις περισσότερες φορές αυτό είναι λίγο δύσκολο, αφού συνήθως φοράμε ήδη κάποιο makeup όταν βγαίνουμε για ψώνια, τότε εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χέρι μας. Δοκιμάζουμε λοιπόν το makeup στην εσωτερική πλευρά του αντίχειρα που προσομοιάζει καλύτερα την σκούρα εξωτερική πλευρά και την πιο ανοιχτή εσωτερική πλευρά.

Φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ ότι πρέπει να αφαιρείτε κάθε ίχνος makeup πριν κοιμηθείτε για να μπορεί η επιδερμίδα να αναπνέει καλύτερα και να γίνει θρέψη και ανάπλαση κατά την διάρκεια του ύπνου.Προτεινόμενα Προϊόντα

Sonya Cream Powder Foundation σε διάφορες αποχρώσεις
Sonya Aloe Mineral Makeup σε διάφορες αποχρώσεις

Τα παραπάνω προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.