Χρωματολογία - μέρος Α - Βασικά και Δευτερεύοντα Χρώματα

Κάτι πολύ σημαντικό για το μακιγιάζ είναι να γνωρίζεις τα χρώματα που ταιριάζουν και να μπορείς να τα συνδυάσεις. Τι χρώμα μακιγιάζ ταιριάζει με τα ρούχα μου; Τι χρώμα σκιών μπορώ να συνδυάσω; Ερωτήσεις καθημερινές που δεν μπορείς να απαντήσεις και πολύ εύκολα. Παρακάτω λοιπόν θα μιλήσουμε για χρωματολογία η οποία θα μας βοηθήσει να συνδυάζουμε τα χρώματα μεταξύ τους.

Σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε ότι μπορούμε να ταιριάξουμε συγγενικά χρώματα όπως το καφέ με το πορτοκαλί. Υπάρχουν όμως και αντίθετα που μπορούν να συνδυαστούν όπως το ανοιχτό μωβ με το λαδί. Για να μπορέσουμε όμως να βρίσκουμε ποια χρώματα ταιριάζουν πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μαύρο - Άσπρο

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τους μπαλαντέρ του μακιγιάζ και αυτοί είναι το άσπρο και το μαύρο χρώμα. Το άσπρο και το μαύρο ταιριάζουν με όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τους εξής συνδυασμούς:

- Να συνδυάσουμε τα χρώματα αυτά στο μακιγιάζ μας και να κάνουμε μια ωραία αντίθεση. Μπορούμε να βάλουμε το άσπρο σαν βάση και να κάνουμε μια μαύρη γωνία. Το μακιγιάζ αυτό ταιριάζει σε ρούχα όλων των χρωμάτων.

- Να βάλουμε μόνο μια άσπρη σκιά σε όλο το βλέφαρο, συνήθως χρησιμοποιείται μια άσπρη ασιμή απόχρωση. Το μακιγιάζ αυτό ταιριάζει σε ρούχα όλων των χρωμάτων. Προτιμώνται σκούρες αποχρώσεις των χρωμάτων έτσι ώστε να φανεί η αντίθεση με το μακιγιάζ. Όχι όμως ότι είναι απαγορευτικά τα ρούχα με ανοιχτές αποχρώσεις.

- Να βάλουμε μόνο μαύρη σκιά σε όλο το βλέφαρο το γνωστό σε όλους Smokey eye. Τα ρούχα που μπορούμε να συνδυάσουμε περιέχουν όλα τα χρώματα και αντιστρόφως με τα παραπάνω προτιμώνται οι ανοιχτές αποχρώσεις.

- Να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε χρώμα σκιάς στο μακιγιάζ μας σε συνδυασμό με μαύρα ή άσπρα ρούχα. Και πάλι μια αντίθεση σε σκούρες αποχρώσεις σκιάς για τα άσπρα ρούχα και αντιστρόφως για τα μαύρα είναι επιθυμητή.

Τα τρία βασικά Χρώματα

Το άσπρο και το μαύρο είναι ουδέτερα χρώματα, ας δούμε τώρα λίγο πιο σύνθετη Χρωματολογία. Για να μάθουμε για τα υπόλοιπα χρώματα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα τρία βασικά χρώματα το κίτρινο, το κόκκινο και το μπλε. Ανακατεύοντας αυτά τα χρώματα προκύπτουν τα σύνθετα χρώματα.
Κίτρινο + Κόκκινο = Πορτοκαλί
Κόκκινο + Μπλε = Μωβ
Μπλε + Κίτρινο = Πράσινο

Χρωματολογία - Πρωτεύοντα και δευτερεύοντα Χρώματα

Όλες οι αποχρώσεις των σύνθετων χρωμάτων που προκύπτουν από την ανάμειξη του κίτρινου με το κόκκινο ταιριάζουν μεταξύ τους.

yellow to red colour

Όλες οι αποχρώσεις των σύνθετων χρωμάτων που προκύπτουν από την ανάμειξη του κόκκινου με το μπλε ταιριάζουν μεταξύ τους.

Χρωματολογία - red to blue

Όλες οι αποχρώσεις των σύνθετων χρωμάτων που προκύπτουν από την ανάμειξη του μπλε με το κίτρινο ταιριάζουν μεταξύ τους

Χρωματολογία - blue to yellow

 

Στα επόμενα άρθρα χρωματολογίας θα μιλήσουμε για την τίντα και την σκιά και τα αντίθετα χρώματα.

Copyright © Makigiaz.Com