Χρωματολογία - μέρος B - τίντα και σκιά

Στο προηγούμενο άρθρο της Χρωματολογίας (μέρος Α) μιλήσαμε για τα βασικά χρώματα, τους συνδυασμούς τους και πως μπορούμε να τα ταιριάξουμε. Ας εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο λοιπόν και θα μιλήσουμε για τις τίντες και τις σκιές.

Τι είναι τίντα

Κάθε χρώμα έχει τους ανοικτούς και τους σκούρους τόνους. Δηλαδή παίρνουμε το αρχικό χρώμα και προσθέτουμε άσπρο έτσι σιγά σιγά ανοίγουν οι αποχρώσεις και καταλήγουμε στο άσπρο. Όλες οι αποχρώσεις που προκύπτουν από την πρόσθεση του άσπρου στο ίδιο χρώμα ονομάζονται τίντες και ταιριάζουν μεταξύ τους.

Χρωματολογία - τίντα και σκιά του μωβ

Τι είναι σκιά

Επίσης όταν στο αρχικό χρώμα προσθέτουμε μαύρο, οι αποχρώσεις σιγά σιγά σκουραίνουν και καταλήγουμε στο μαύρο. Όλες οι αποχρώσεις που προκύπτουν από την πρόσθεση μαύρου στο ίδιο χρώμα ονομάζονται σκιές και ταιριάζουν μεταξύ τους.

Χρωματολογία - τίντα και σκιά του κόκκινου

Συνδυασμός τίντας και σκιάς

Όμως ταιριάζουν μεταξύ τους και όλες οι αποχρώσεις του ίδιου χρώματος από το άσπρο έως το μαύρο. Δηλαδή οι τίντες και οι σκιές του ίδιου χρώματος ταιριάζουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα αν στο κόκκινο προσθέσουμε άσπρο θα προκύψουν αποχρώσεις του ροζ (τίντες). Αν προσθέσουμε μαύρο θα προκύψουν αποχρώσεις αποχρώσεις του κεραμιδί (σκιές).

Χρωματολογία - τίντα και σκιά του πράσινου

Έτσι λοιπόν μπορούμε να συνδυάσουμε τα χρώματα αυτά είτε στο μακιγιάζ μας δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε μια τίντα, το βασικό χρώμα και μια σκιά (σκούρο χρώμα) κάνοντας μια ωραία γωνία όπως στο παράδειγμα της φωτογραφίας δεξιά. Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε την κατάλληλη απόχρωση στο μακιγιάζ μας για να την συνδυάσουμε με τα ρούχα μας.

Στο επόμενο άρθρο χρωματολογίας θα μιλήσουμε για τα αντίθετα χρώματα.

Copyright © Makigiaz.Com