Βάση Μακιγιάζ και είδος Επιδερμίδας

Το είδος του foundation - βάση για μακιγιάζ - που χρησιμοποιούμε διαφέρει ανάλογα με το είδος της επιδερμίδας μας. Διαλέγοντας την σωστή βάση μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα προσφέροντας ταυτόχρονα φροντίδα, κάλυψη και λάμψη στην επιδερμίδα μας.

Ξηρή Επιδερμίδα

Μια ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται ένα υγρό foundation που θα προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση. Για περισσότερη κάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιούμε τοπικά κονσίλερ σε υγρή μορφή. Παρόλο που φανταζόμαστε ότι η πούδρα ξηραίνει ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα μας, μια πούδρα ελαφριάς μορφής απλωμένη με ένα μεγάλο πινέλο χαρίζει πιο λαμπερή και λεία όψη στην επιδερμίδα χωρίς να την επιβαρύνει. Πέραν όμως από το μακιγιάζ πρέπει να ακολουθείται σωστή περιποίηση του προσώπου με κατάλληλες ενυδατικές κρέμες για να απομακρύνουν την ξηρότητα του δέρματος.

Κανονική Επιδερμίδα

Μια κανονική επιδερμίδα δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα επιλογής. Έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει υγρό ή compact foundation ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμεί να πετύχει.

Λιπαρή Επιδερμίδα

Μια λιπαρή επιδερμίδα που συνήθως ακολουθείται και από τάση ακμής από την άλλη μεριά αποτελεί μεγαλύτερο μπελά. Σε αυτήν την περίπτωση προτιμώνται τα compact foundation και ακόμα περισσότερο βάσεις που προσφέρουν και φαρμακευτική δράση καταπολεμώντας τα σπυράκια. Τα σπυράκια και οι κοκκινίλες καλύπτονται με πράσινο κονσίλερ που απλώνεται τοπικά κάτω από το foundation. Σημαντικό επίσης είναι να κάνουμε και σωστή φροντίδα προσώπου ώστε να ρυθμίζεται η λιπαρότητα του δέρματος.

Copyright © Makigiaz.Com