Εγκυμοσύνη και Επιδερμίδα

Ένα από τα πολλά πράγματα που αλλάζουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι και η επιδερμίδα μας. Αυτή η περίοδος μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη ευχαρίστηση για την έγκυο ή ένας μεγάλος μπελάς. Αυτό γιατί η επιδερμίδα αντιδρά είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο. Τι εννοούμε με αυτό;

Σε πολλές γυναίκες η εγκυμοσύνη κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λαμπερή και αυτό γιατί τα κύτταρα την περίοδο αυτή αποθηκεύουν περισσότερο νερό. Έτσι είναι ακόμα πιο φρέσκια και υγιείς, ενώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και κόπο.

Άλλοτε όμως η επιδερμίδα είναι θαμπή παρουσιάζοντας ξηρότητα ή ακμή. Στην περίπτωση αυτή μια επιπλέον φροντίδα του προσώπου με την χρήση ενός πήλινγκ σε συνδυασμό με μια μάσκα μια ή δυο φορές την εβδομάδα βοηθάει στην αντιμετώπισή τους. Το πήλινγκ καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και με την βοήθεια της μάσκας απομακρύνεται η λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα.

Προσοχή όμως ζητάτε πάντα την βοήθεια ειδικού όπως δερματολόγου ή αισθητικού που θα σας δώσει τον σωστό συνδυασμό προϊόντων κατάλληλων για την δική σας επιδερμίδα και περισσότερες συμβουλές για τον σωστό τρόπο χρήσης τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε η επιδερμίδα μας παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα είτε όχι, δεν πρέπει να αμελούμε την καθημερινή φροντίδα του προσώπου μας και της επιδερμίδας γενικότερα. Τον σωστό καθαρισμό με γαλάκτωμα καθαρισμού, λοσιόν και σωστή ενυδάτωση ενυδάτωση με κρέμα ημέρας και αντιηλιακή κρέμα προστασίας.

Σημαντικό όμως παράγοντα παίζει και η διατροφή η οποία βοηθάει την επιδερμίδα να ανακάμψει εσωτερικά. Και φυσικά το πολυτιμότερο όπλο για την υγεία της επιδερμίδας μας είναι το νερό !

Copyright © Makigiaz.Com