Πως να επιλέξετε το Foundation που σας ταιριάζει

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στο μακιγιάζ είναι η επιλογή του κατάλληλου foundation (βάση του μακιγιάζ). Για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κάποιους παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί είναι:

Τύπος Επιδερμίδας

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα foundation που θα ταιριάζει στην επιδερμίδα σας ούτως ώστε και να στρώνει ωραία στο πρόσωπο σας και να το φροντίζει παράλληλα. Οι τύποι επιδερμίδας είναι οι εξής :

* Κανονική Επιδερμίδα
Η κανονική επιδερμίδα μπορεί να δεχτεί οποιοδήποτε είδος foundation χωρίς να παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

* Ξηρή επιδερμίδα
Πρέπει να επιλέξετε ένα foundation το οποίο να μην ξηραίνει περαιτέρω την επιδερμίδα γιατί έτσι θα σπάσει γρήγορα.

* Λιπαρή επιδερμίδα
Πρέπει να επιλέξετε ένα makeup το οποίο δεν θα σας επιβαρύνει με επιπλέον λιπαρότητα.

* Ευαίσθητη επιδερμίδα
Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται ένα makeup που δεν θα την ερεθίζει.

Είδος Foundation

Τα foundation διατίθενται σε διάφορες μορφές.

* Υγρή μορφή
Τα υγρά foundation είναι κατάλληλα περισσότερο για ξηρές και κανονικές επιδερμίδες. Δεν είναι ότι καλύτερο για τις λιπαρές επιδερμίδες αλλά παρόλ' αυτά αν χρησιμοποιούνται πρέπει να τοποθετείται πούδρα από πάνω για να απορροφά την υγρασία. Αντίθετα η πούδρα δεν είναι απαραίτητη για τις ξηρές επιδερμίδες. Η κάλυψη που προσφέρει ένα υγρό makeup εξαρτάται από την σύστασή του.

* Cream Foundation
Είναι μια ενδιάμεση μορφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους επιδερμίδας προσέχοντας όμως και πάλι την χρήση της πούδρας στην λιπαρή επιδερμίδα και την αποφυγή της στην ξηρή. Συνήθως προσφέρει αρκετά καλή κάλυψη.

* Compact ή stick Foundation
Συνιστάται κυρίως για λιπαρές επιδερμίδες. Παρέχει πολύ υψηλή κάλυψη.

* Foundation σε σκόνη
Τα foundation σε σκόνη δεν παρέχουν συνήθως τόσο μεγάλη κάλυψη αλλά έχουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Καλό είναι να αποφεύγονται από ξηρές επιδερμίδες.

Πως να επιλέξετε την σωστή απόχρωση.

Η απόχρωση που θα έχει η βάση σας πρέπει να είναι κάποιο ενδιάμεσο χρώμα μεταξύ του προσώπου που συνήθως είναι πιο σκούρο γιατί είναι εκτεθειμένο στον ήλιο και του λαιμού που παραμένει πιο ανοιχτός αφού προστατεύεται από την σκιά του προσώπου. Για το λόγο αυτό ο ιδανικότερος τρόπος για να επιλέξετε την καταλληλότερη απόχρωση είναι στην άκρη του σαγονιού και πάντα στο φως της ημέρας. Επειδή όμως αυτό τις περισσότερες φορές αυτό είναι λίγο δύσκολο, αφού συνήθως φοράμε ήδη κάποιο foundation όταν βγαίνουμε για ψώνια, τότε εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χέρι μας. Δοκιμάζουμε λοιπόν την βάση στην εσωτερική πλευρά του αντίχειρα που προσομοιάζει καλύτερα την σκούρα εξωτερική πλευρά και την πιο ανοιχτή εσωτερική πλευρά.

Πως να επιλέξετε το Foundation που σας ταιριάζει

Φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ ότι πρέπει να αφαιρείτε κάθε ίχνος makeup πριν κοιμηθείτε για να μπορεί η επιδερμίδα να αναπνέει καλύτερα και να γίνει θρέψη και ανάπλαση κατά την διάρκεια του ύπνου.

Copyright © Makigiaz.Com