Αγαπημένη μου λιπαρότητα

Οι γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα ταλαιπωρούνται διαρκώς από διάφορα προβλήματα στην επιδερμίδα τους όπως γυαλάδα, σπυράκια και άλλα. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι τα λιπαρά δέρματα είναι αυτά που παραμένουν νέα για περισσότερα χρόνια.

Τα λιπαρά δέρματα διατηρούν περισσότερα χρόνια την ελαστικότητα τους, δεν κάνουν γρήγορα ρυτίδες και γενικότερα η λιπαρότητα προστατεύει το δέρμα. Το γεγονός αυτό όμως έχει το τίμημα του γιατί όπως είπαμε το λιπαρό δέρμα παρουσιάζει άλλου είδους προβλήματα. Αν όμως γνωρίζουμε πως πρέπει να φερόμαστε σε ένα τέτοιο δέρμα τότε όλα αυτά θα πάψουν να μας ταλαιπωρούν.

Οι συμβουλές λοιπόν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών είναι :

Καθημερινή Περιποίηση

Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται καθημερινή περιποίηση όπως όλα τα δέρματα. Πλύσιμο, λοσιόν, ενυδατική κρέμα ειδική για λιπαρά δέρματα. Καλό είναι για τον καθαρισμό του να μην χρησιμοποιούμε κοινό σαπούνι στο πλύσιμο που θα αφυδατώσει το δέρμα μας γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα αργότερα το δέρμα μας να παράγει περισσότερη λιπαρότητα πιστεύοντας ότι την έχει ανάγκη. Πρέπει το σαπούνι να είναι ειδικό για το πρόσωπο και να περιέχει ενυδατικά στοιχεία. Πρέπει ακόμα να προσέχουμε να μην το παρακάνουμε με τον καθαρισμό, δύο με τρεις φορές την μέρα είναι αρκετές. Επίσης δεν πρέπει να παραλείπουμε την ενυδάτωση γιατί και αυτή την έχει ανάγκη το δέρμα μας. Το γεγονός ότι είναι λιπαρό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και αρκετά ενυδατωμένο. Έτσι μπορεί να οδηγηθεί σε τοπική ξηρότητα και μετά να προσθέσουμε ένα επιπλέον πρόβλημα στο δέρμα μας. Απλά πρέπει να χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες με βάση το νερό και όχι λιπαρές.

Απολέπιση

Δύο φορές την εβδομάδα καλό είναι να κάνουμε μια απολέπιση με ειδικό για λιπαρή επιδερμίδα scrub και αμέσως μετά μια ελαφριά μάσκα ενυδάτωσης.

Ενυδάτωση

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και την εσωτερική ενυδάτωση πίνοντας αρκετό νερό.

Αντιμετώπιση Σμήγματος

Αν καθαρίζουμε σωστά το δέρμα μας τότε είναι πολύ πιθανό να αποφύγουμε και την εμφάνιση σμήγματος. Πολύ βασικό επίσης είναι να ξεβαφόμαστε πάντα πριν κοιμηθούμε. Τα προίόντα που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ όχι μόνο φράζουν τους πόρους και δεν αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνέει και να αναπλαθεί κατά την διάρκεια του ύπνου αλλά μπορεί να μας δημιουργήσουν σπυράκια. Πρέπει να ξέρουμε ακόμα ότι ποτέ δεν ακουμπάμε τα χέρια μας στο πρόσωπο και αν χρειαστεί να το κάνουμε τότε πρέπει να τα έχουμε απολυμάνει πρώτα. Αν για παράδειγμα θέλουμε να βάλουμε concealer με τα δάχτυλά μας σε κάποια σημεία του προσώπου μας τότε πρέπει πρώτα να τα αποστειρώσουμε γιατί τα δάχτυλά μας έχουν πολλά μικρόβια που μεταφέρονται στην επιδερμίδα και μπορεί να δημιουργήσουν σπυράκια. Φυσικά αν υπάρχουν ήδη κάποια σπυράκια στο προσωπό σας τότε δεν τα πειράζουμε και τα αφήνουμε να κάνουν το κύκλο τους. Έτσι δεν θα ξαναεμφανιστούν. Αν τα σπυράκια επιμένουν τότε καλό είναι να ζητήσουμε την συμβουλή κάποιου δερματολόγου.

Προϊόντα Μακιγιάζ

Αν το λιπαρό δέρμα δεν έχει ιδιαίτερες δυσχρωμίες ή σπυράκια και δεν χρειάζεται την χρήση foundation τότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε μόνο concealer τοπικά όπου χρειάζεται και λίγη πούδρα στις περιοχές που εμφανίζεται η λιπαρότητα. Αν χρησιμοποιείται foundation προτιμήστε ένα σε compact μορφή ή μορφή stick και συνοδέψτε το πάντα με πούδρα. Η πούδρα είναι αυτή που απορροφάει την λιπαρότητα και σταθεροποιεί το makeup. Μια γυναίκα με λιπαρό δέρμα πρέπει πάντα να έχει στην τσάντα της μια πούδρα. Η γυαλάδα από την λιπαρότητα εμφανίζεται συχνά κατά την διάρκεια της μέρας. Πριν βάλουμε την πούδρα, με ένα μαντηλάκι ταμπονάρουμε απαλά το πρόσωπο μας και μετά βάζουμε πούδρα. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για αυτήν την διαδικασία και ο πονοκέφαλος της γυαλάδας θα γίνει παρελθόν.

Σμίκρυνση Πόρων

Υπάρχουν κάποια προϊόντα που μικραίνουν τους πόρους ούτως ώστε να μην εκρήγνυται τόση λιπαρότητα, τα λεγόμενα Pore Minimizer. Μπορείτε να χρησιμοποιείται ένα τέτοιο προϊόν που θα μετριάσει την λιπαρότητα στην καθημερινή σας φροντίδα.

Αγαπήστε λοιπόν το λιπαρό σας δέρμα γιατί αυτό σας κρατάει νέα και χαρίστε του την περιποίηση που χρειάζεται.

Copyright © Makigiaz.Com