Συμβουλές για το Καλοκαιρινό Μακιγιάζ

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας λίγο ή πολύ αλλάζει χρώμα και παίρνει διάφορες αποχρώσεις του καφέ. Το καφέ είναι ένα ζεστό χρώμα και έτσι ταιριάζουν αποχρώσεις από τα ζεστά χρώματα στο μακιγιάζ μας. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι προσαρμόζουμε και το foundation στην σωστή απόχρωση για να ταιριάζει με το νέο χρώμα της επιδερμίδας μας.

Συμβουλές για το Καλοκαιρινό Μακιγιάζ

Σκιές

Οι σκιές που προτιμώνται είναι το χρυσό το πορτοκαλί, το καφέ και το μπρονζέ. Για ένα πιο βραδινό και έντονο μακιγιάζ προσθέτουμε μια πιο παχιά στρώση eyeliner από ότι βάζουμε συνήθως.

Ρουζ

Το ρουζ που εφαρμόζει καλύτερα στην καστανή επιδερμίδα είναι οι διάφορες αποχρώσεις του καφέ, του πορτοκαλί και του κοραλί σε κάποια σημεία που ενδεχωμένος θέλουμε να φωτίσουμε περισσότερο όπως τα μήλα στα μάγουλά μας. Ιδιαίτερα όμως την εποχή αυτή συνηθίζουμε να τοποθετούμε μια terracotta όχι μόνο σαν ρουζ αλλά και σε όλο το πρόσωπο και το σώμα όταν θέλουμε να σκουρήνουμε λίγο παραπάνω το δέρμα μας.

Χείλη

Τα χείλη επίσης τα βάφουμε με τις ίδιες αποχρώσεις καφέ, πορτοκαλί, κοραλί. Τοποθετούμε επιπλέον και ένα lipgloss το οποίο εκτός από λάμψη προσφέρει και ενυδάτωση απαραίτητη για αυτήν την εποχή.

Λάμψη

Για έξτρα λάμψη στην επιδερμίδα μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές σκιές highlights οι οποίες μπαίνουν όχι μόνο στα μάτια αλλά και στα μάγουλα και στο πέτο. Απλώνονται ταμποναριστά με τα δάχτυλα για μικρές περιοχές ή με ένα μεγάλο πινέλο για τις μεγαλύτερες περιοχές.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ποτέ να βάζουμε πάντα την αντιηλιακή μας κρέμα πριν από το μακιγιάζ την οποία αφήνουμε να απορροφηθεί από το δέρμα μας πριν ξεκινήσουμε. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το μακιγιάζ προσφέρει και αυτό αντιηλιακή προστασία.

Copyright © Makigiaz.Com